Keerkleptester


Algemene Periodieke Keuringen van waterleiding installaties worden door huisinstallateurs gemeden, dit is echter niet nodig. Er is testapparatuur beschikbaar voor het controleren van keerkleppen en instructies terug te vinden op www.infodwi.nl
Vanuit de wet en regelgeving heeft elke eigenaar of beheerder van gebouwen, een zorgplicht voor de leidingwaterinstallaties. De regelgeving bepaald dat de keerkleppen jaarlijks dienen te worden gecontroleerd. Er worden drie methodes toegepast om keerkleppen te controleren, de standaard-, overdruk- en vacuümmethode. Met behulp van de keerkleptester kan een controle worden uitgevoerd met twee van de drie methodes, de overdruk en vacuümmethode.
Een keerklep is een terugstroombeveiliging dat toegepast wordt  om te voorkomen dat verontreinigd water terug kan stromen in het openbare waterleidingnet of naar het eigen waterleiding installatie. Het is van belang dat de controle correct wordt uitgevoerd.

Op de website www.infodwi.nl kan een aantal werkbladen worden gedownload, waarmee de installateur op een gestructureerde manier de controles kan uitvoeren. Tevens zijn er instructies voor het correct bijhouden van de administratie. De administratie is van belang als er een inspectie wordt uitgevoerd door een drinkwaterbedrijf, of er door de beheerder / eigenaar periodiek onderhoud wordt gepleegd. Hiervoor hanteert de drinkwaterbedrijf de inspectie richtlijnen.


Een keerklep testapparaat nodig? Bel me op 030-6779194 of e-mail naar jerry.panhuyzen@prominent.nl voor een ProMinent Keerkleptester

1 opmerking:

  1. zou ik documentatie kunnen ontvangen van deze meetapparatuur

    BeantwoordenVerwijderen